Založ si blog

Aplikovaná hermetika — analýza existencie odhore dole

Vo vesmíre sú prítomné dve hlavné sily. Je to jin a jang, pozitívny a negatívny, vnútorný a vonkajší. Pôvodná dualita.

Hermetizmus to nazýva mužský a ženský aspekt reality.

Mužské aj ženské sily sú jedna bez druhej neúplné. Sú to komplementárne sily.

Mužská sila vo vesmíre je plynutie času.

Čas beží bez ohľadu na to, čo robíme. Večný proces existencie musí ísť ďalej a ďalej a ženská sila nie je tá, ktorá to všetko ťahá do večnosti, verte mi.

Ženská sila vo vesmíre je prítomný moment.

Je to tu a teraz. Je to farba ktorú vidíte okolo seba, je to vôňa reality, je to dotyk vášho tela a je to pocit prichádzajúci zvnútra aj zvonka.

Interakcia mužskej a ženskej sily (pohyb priestoru v čase) spôsobuje, že sa pohybujú aj prvky, ktoré ženská sila vytvorila (vďaka plynutiu času).

O ich pohybe vo vesmíre rozhoduje kombinácia ich vlastnej slobodnej vôle a ich pohyb v čase. Keď sa prvky vo vesmíre pohybujú, ich vzájomná interakcia je riadená príčinou a následkom.

Slobodná vôľa nám umožňuje používať príčinu a následok a dáva nám možnosť voľby. Vyberáme si spôsob interakcie s týmto svetom, ale nikdy nemôžeme úplne uniknúť jeho účinkom, ktoré naše akcie majú. Niektoré následky vieme odložiť na neskôr, ale nikdy im nemôžeme úplne uniknúť.

Rozhodnutia ktoré urobíte, definujú kým sa stanete a čo dosiahnete. Budete žať, čo zasejete.

Vesmír samotný totižto neprijíma výhovorky. Príčina a následok nefunguje bez príčiny. Najmä tie, ktoré vyžadujú viac úsilia.

Preto existujú vopred definované výsledky pre vopred definované akcie. Máme slobodnú vôľu, a zároveň osud ktorý sa prispôsobuje tomu, kto skutočne sme.

Sme tam kde sme, hlavne vďaka rozhodnutiam ktoré sme urobili.

Nikto si ale nevybral začiatočnú pozíciu.

Vybrali sme si, čo sme s ňou urobili. A súhlasím, niektoré začiatky sú horšie ako iné, ale ak sa pozriete do zrkadla a úprimne sa na seba zahladíte, presne viete ako ste sa tam dostali.

Znalosť prirodzeného zákona znamená vedieť, čo spôsobuje aké následky. Problém je, že jediný spôsob ako skutočne využiť tieto znalosti je vedieť ako viesť svoj zámer, rovnako ako pozornosť a akcie súčasne.

Aby ste to dosiahli, potrebujete sebaovládanie. Vaša myseľ je jediný nástroj, ktorý na toto môžete použiť. Ste svojim vlastným pánom a ste svojim vlastným otrokom.

Vyberáte si kam chcete ísť, a kráčať tam tiež musíte sami.

Yin Yang a ich pozitívne a negatívne vlastnosti

08.02.2023

V prechádzajúcom článku som nazval Yin a Yang energiu ako komplementárne sily prítomné všade vo vesmíre. Yin bola prirovnaná k mužskej energii, Yang som prirovnal k ženskej energii. Obe tieto energie majú svoje pozitíva a negatíva. Pozrime sa na to, ako sa vlastne vyvinuli konkrétne na mužoch a ženách v dobe ľadovej. Tentokrát budem gentleman a dámy majú prednosť. Ženy [...]

Vianočné sviatky – rada pri zvládaní depresie

14.12.2022

Vianoce, sviatky pokoja a mieru. Bohužiaľ to neplatí plošne a pre všetkých. Ak niekto trpí depresiami, sviatky ich zvyčajne iba zmocňujú. Neradi o tom veľa hovoríme, a tak som sa rozhodol napísať o spôsobe ako sa preniesť cez tie najtemnejšie obdobia. Otestované na mojej maličkosti. Prvé čo potrebujete vedieť je, že všetko má svoj vlastný rytmus, vrátane [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

Adrian Newton

Ako postaviť svoj chrám

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 2594x
Priemerná čítanosť článkov: 865x

Autor blogu

Kategórie